Ugyanezt kérem benzinesben!

2011.11.10. 15:38

A Yamaha után a Honda is megszellőztette a 42. Tokyo Motor Show-ra szánt tanulmányait. Aranyosak, kedvesek, japánosak – leginkább a zsúfolt nagyvárosok közlekedési anomáliát hivatottak megoldani.

A kis Motor Compo formailag a régi, összecsukható Motocompót idézi fel. Már nyoma sincs a benzinmotornak, csak a méretek és a bőröndforma maradt; biztos, hogy ez is gond nélkül behajtogatható az autó csomagtartójába. Praktikus lehetne azoknak, kik a belvárosban dolgoznak, hisz a peremkerületek P+R parkolóiba maradhatna gépkocsi, míg a motorka az irodaasztal mellett töltődve várná a műszak végét.

Az összecsukható Townwalker leginkább a nyugdíjasaink által használt elektromos rokkantkocsikra hasonlít. Négy kerekével stabil, bevásárlószatyrokkal terhelhető – ilyesmire még idehaza is lenne igény, pláne, ha a TB támogatná a vásárlását.

Az E-Canopy a régi háromkerekű, tetős, benzines robogó legjobb tulajdonságait vegyíti a Honda elektromos hajtásával: városon belül közlekedésre és munkavégzésre egyaránt használható lehet majd a végleges változata.

A legizgalmasabb mégis az RC-E sportgép. A 250-es motorokkal megegyező méret, az elektromos hajtás és a gyönyörű, Mike Hailwood korszakát idéző festés már a férfiszemnek is kedves lehet – ezt a dizájnt egy kellemes benzines változaton is szívesen látnánk.