Nem vihetnek utast a motorosok

2011.12.14. 14:39

Utolsó elkeseredésükben hozhatták meg a hondurasi parlamentben a döntést, hogy hat hónapra betiltják az utasszállítást motorkerékpárokon.

750px-MameyakiMotorbike

A döntés közvetlen előzményei között szerepel egy volt miniszter, Alfredo Landaverde és egy újságíró, Luz Marina Paz Villalobos meggyilkolása, amelyeknél az elkövetők motorokat használtak, de a közelmúltban történt esetek azt jelzik, hogy a motoros bűnözés szinte divattá vált.

A világ legnagyobb gyilkossági arányát (évi 82 eset jut százezer lakosra) jegyző Hondurason így a következő fél évben súlyos büntetésre számíthat, aki maga mögött utast visz. A tiltás logikája nehezen magyarázható - nem valószínű, hogy egy előre megtervezett gyilkosságnál visszatartó erő lenne a tilalom, viszont a közép-amerikai ország motorosait erősen korlátozza közlekedési eszközük használatában.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.