A jó rendőr életet ment

2012.03.02. 10:25

Kisgyermekével készült a halálos ugrásra egy kínai nő a pekingi Kuanghua közúti hídon, amikor az odaérkező motoros rendőr megállt, hogy visszatartsa. Az életmentés rövid drámai képsorait rögzítette a kínai fővárost behálózó videorendszerek egyik kamerája.

A rövidfilmen egy 30 év körüli hosszú hajú nő, kezében vastag kabátot és sapkát viselő kisgyerekével készül a híd korlátján átvetni a lábát, mikor a háttérben az elhaladó gépkocsik mellett megjelenik a sárga mellényes, egyenruhás rendőrmotoros.

A rendőr a vele készült interjúban elmondta, hogy a videofelvételek figyelésével foglalkozó osztályról érkezett telefonhívás nyomán küldték a helyszínre, mondván, a hídon egy nő jó ideje gyanúsan viselkedik, az út menti korláton ül. A járőr, tartva attól, hogy megijeszti őt, ő pedig leveti magát, az éppen ugrásra készülő nőtől kétméteres távolságra állította le a motorját.

Li Vang-tung elmondta, és a zártláncú videofelvételén is jól látszik, hogy amikor odaért, az asszony táskája a 7-8 méteres magasságból éppen lezuhant az útra. A rendőr rohanva a derekánál ragadta meg a már lendületben lévő, öngyilkosságra készülő nőt, s szinte ezzel egy időben egymás után autósok álltak meg, siettek a segítségére. Igyekeztek a virágtartóba kapaszkodva ellenálló nő kezéből a gyerekét kivenni, feszítő lábait a korlátból kiakasztani.

A kisgyerek végül egy járókelőhöz kerül, a zaklatott nőt a rendőr húzta el. Végül, ez a képeken már nem látszik, az őrszobán kötöttek ki, ahol kiderült, hogy a nőt magánéleti problémája indította arra, hogy véget vessen a maga és csemetéje életének.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.