79 lóerős egyhengeres. Jézusom...

2012.03.23. 14:16

Track, vagyis pályaverzió készül a KTM 690 Duke sportváltozatából – ez a speciál speciálja. Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, az osztrák gyártó az EJC-ben (European Junior Cup – Európai Ifjúsági Kupa) állítja rajthoz az egyhengeres gépeit.

Ez alapján 200-as limitált szériában a közönség számára is elérhető a narancs-fehér-fekete fényezésű motor. Az előzetes hírek szerint az ára 10000 euró alatt lesz, és természetesen nem rendelkezik utcai engedélyekkel – a 140 kilós, Marchesini felnikkel szerelt Duke kizárólag pályára való.

A szériához képest módosított az injektortérkép és a vezérlés. Teljes titánium rendszert készített hozzá az Akrapovic és az airboxba is belenyúltak: a módosításoknak köszönhetően 9 lóerővel izmosodott a gép. A Duke Track teljesítménye bámulatos, 79 lóerő.

A szériától eltérő üléshelyzet könnyebb és pontosabb kormányzást tesz lehetővé. Mivel pályára nem kell az ABS, új fékrendszert, négydugattyús radiális Brembo nyerget szereltek a WP villák tövébe.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.