Azonosították a motorosbaleset áldozatait

2012.05.29. 10:06

Azonosították a lengyelországi magyar motorosbaleset áldozatait, akik budapesti lakosok voltak - erősítette meg hétfőn az MTI értesüléseit Kónya Katinka varsói magyar konzul.

A Krakkó-Zakopane útvonalon fekvő Lubien település határában a szabályosan közlekedő tíz fős magyar motoros csoporttal frontálisan ütközött egy brit rendszámú, jobbkormányos Volkswagen Polo, amely átfutott a szemközti sávba. Az egymás mögött haladó, Szlovákiába tartó magyar csoport első motorjának vezetője, egy 44 éves férfi és utasa, egy 40 éves nő - egy házaspár -  a helyszínen életét vesztette, a harmadik áldozat, egy 58 éves férfi hajnalban a kórházban halt meg.    Egy magyar sérültet, a harmadik áldozat 58 éves feleségét a nowy targi kórházban ápolják.

A gázoló személygépkocsi 58 éves sofőrjét a hatóságok őrizetbe vették. A brit lakcímmel rendelkező lengyel férfit valószínűleg még hétfőn kihallgatják.

A mentőakciót vezető tűzoltóság szerint a balesetben három motor felborult, közülük kettő erősen megrongálódott. A halálos áldozatok a motoros csoport legelején haladtak. A két utolsó motorkerékpárt sikerült időben lefékezni, így a rajtuk közlekedő négy személy épségben úszta meg a balesetet és a konzul szerint már el is hagyták az országot.