A magyarokat is várja a BMW

BMW Motorrad GS Trophy 2012

2012.07.25. 14:31 Módosítva: 2012.07.25. 14:32

Magyar BMW GS motorkerékpár tulajdonosok nevezését is várják a BMW Motorrad GS Trophy 2012 közép-kelet-európai selejtezőjére, ami lengyelországi Drawski Pomorskiéban zajlik majd 2012. augusztus 24–26. között. A résztvevők különféle off-road kihívások mellett utcai pályákon is próbára teszik motorkerékpárjaikat, emellett az egész hétvége attrakciókkal teli, remek hangulatú eseménynek ígérkezik.

A GS Trophy kvalifikációja nem klasszikus értelemben vett verseny, a puszta küzdelemnél sokkal fontosabb, hogy a résztvevők egy élményekben gazdag kalandként éljék meg a világdöntő selejtezőjét, de a csapatmunkára, a mentális és fizikai képességekre és természetesen a motorozási tudásra is szükség lesz. Az terepes programok mellett az indulóknak navigációs kihívásokat is meg kell oldaniuk.

A BMW Motorrad GS Trophy története

A első BMW Motorrad GS Trophy-t 2008-ban rendezték meg, amelyen öt országból érkező csapatok motoroztak Olaszországból egészen Tunéziáig és vissza. A 2010-es GS Trophy döntőjét a Dél-Afrikai Köztársaságban rendezték, idén pedig sor kerül a kétévente megrendezett nemzetközi esemény harmadik felvonására.


A hétvége folyamán különböző feladatok révén szűkül a továbbjutó motorosok köre. Az augusztus 26-ai döntő során a versenyben maradt motorosok a közönség és a zsűri előtt, a szervezők által biztosított F 800 GS-eken mutatják meg, mire képesek. Végül, az első három helyezett elnyeri a világdöntőn való részvétel lehetőségét a közép-kelet-európai csapat színeiben.

A versenyen kizárólag amatőr motorosok vehetnek részt. További információ és jelentkezési lehetőség a BMW Motorrad Magyarország weboldalán a www.bmw-motorrad.hu/GSTrophy címen érhető el.