Osztrákok gyűjtöttek az elhunyt motorosrendőr családjának

2012.10.18. 11:51

Pénzadományt ajánlottak fel Kenéz Imre rendőr törzszászlós családjának szerdán az ausztriai Feldbach rendőrkapitányságának munkatársai, és együttérzésüket fejezték ki a hozzátartozóknak - tájékoztatta Magyarország bécsi nagykövete az MTI-t.

A feldbachi rendőrök ezerötszáz eurót (mintegy 420 ezer forintot) gyűjtöttek össze, és Rudi Roth, Magyarország stájerországi tiszteletbeli konzulja közvetítésével felajánlották a szolgálatteljesítés közben elhunyt motoros rendőr családjának - közölte Szalay-Bobrovniczky Vince. A nagykövetség megteszi a szükséges lépéseket, hogy az adomány eljusson a családhoz - tette hozzá.

Kenéz Imre rendőrt egy 34 éves osztrák férfi ütötte el Hummer terepjárójával - a gyanú szerint szándékosan - múlt csütörtökön a Csongrád megyei Apátfalván. A 35 éves rendőr olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította Kenéz Imrét, és posztumusz hadnaggyá nevezte ki.

Frissítés:

Katonai tiszteletadás mellett október 25-én a szegedi Belvárosi temetőben helyezik örök nyugalomra Kenéz Imre rendőr törzszászlóst, akit Apátfalván gázolt el - a gyanú szerint szándékosan - egy osztrák férfi a terepjárójával október 11-én – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Jászai Linda szóvivő elmondta, a család kérése, hogy az emlékezők a kegyeletüket egy szál virággal róják le. A rendőrség a szertartás biztonságos lebonyolítása érdekében 12 órától 15.30-ig lezárja a Fonógyári út Bajai út és Dorozsmai út közötti szakaszát, de a tömegközlekedési eszközök ezen időszakban is behajthatnak.

A családnak szánt részvétnyilvánításokat postai úton és e-mailben a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság fogadja. Aki pénzbeli adománnyal szeretné támogatni a családot, megteheti az édesapa bankszámlájára történő utalással - közölte a szóvivő.

Kenéz Imre 1977-ben született Szegeden, tanulmányai elvégzése után 1998-ban kezdte meg hivatásos szolgálatát Kecskeméten járőrként. Szakmai munkája alapján 1999-ben került a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába mint járőrvezető. 2008-ban nevezték ki ellenőrző motoros járőrvezetővé.

A Szegedi Városi Bíróság harminc napra elrendelte a terepjárót vezető 34 éves osztrák férfi előzetes letartóztatását. A gyanúsított korábban 28 alkalommal volt már büntetve, többi között hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt. A férfi ellen - akit négy lövés ért, ezért a tököli rabkórházba került - hivatalos személy ellen elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt indult eljárás.