Végre egy igazi motor

2012.11.14. 08:45

Általában van benne egy kis esetlenség, ha régi dizájnnal gyártanak új motorokat, de amit a Husqvarna mutogat a milánói EICMA kiállításon, azon nehéz fogást találni. A Baja 650 Conceptet akár azonnal küldhetnék gyártásba.

Ugyanaz a 650-es BMW-Rotax egyhengeres köré építették a tanulmánymotort, mint a Husqvarna Stradát, még az acélcsőből készült váz is hasonlónak tűnik. A fejre állított teleszkópok mögé viszont olyan vagány tankot, ülést, kipufogót pakoltak, hogy első ránézésre simán elhisszük, hogy egy jó vágású régi motorról van szó.

Mivel ez már a második hasonló ihletésű tanulmánymotor a Husqvarnától, talán nem hiába reménykedünk benne, hogy szériában is gyártani fogják. A márkatulajdonos BMW egyelőre hallgat, de az utolsó részletekig kidolgozott kiállítási darab sokat sejtet.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.