Forza: sötét erő a városban

2012.11.16. 10:20

A Honda nem titkolóznak tovább: itt a 2000-ben bemutatott Forza felfrissített változata. A mindennapi közlekedéshez és hosszabb túrákhoz is megfelelő típust az elődmodell tulajdonosainak visszajelzései alapján fejlesztette tovább a gyár.

A tapasztalt vezetőknek és nagyobb motorra váltó fiataloknak szánt robogó tervezésekor elsődleges szempont volt a biztonság, ezért az elől-hátul tárcsafékes kombinált fékrendszerhez alapáron jár az ABS. Az alacsony sebességen történő gyors reagálásra és hirtelen gyorsításra beállított V-Matic automataváltó, az elődhöz képest 10%-kal könnyebb váz, a keskeny padlólemez és burkolatok révén dugóban is fürge marad a sportos robogó.

Az alacsony fogyasztás érdekében átalakították az egyhengeres égésterét, módosították a szívó és kipufogó csatornákat és változtattak a szelepek vezérlésén, így a motor 3,2 liter üzemanyagot éget el 100 kilométeren.

A folyadékhűtéses, négyszelepes, 279 köbcentis teljesítménye 24 lóerő, nyomatéka 26 Nm. 127 km/h-s maximális sebessége csak az országutakra elegendő, de 354 kilométeres hatótávjával így is vállalhatunk hosszabb túrákat.

Rossz időben segítségünkre lehet a külön rendelhető markolatfűtés és a gondosan tervezett burkoló idomok, melyek nagyobb védelmet nyújtanak a szennyeződésekkel szemben. Az opciós listán már megtalálhatóak a különféle méretű dobozok, a szélterelő és a riasztó, de az ezüst, fehér és fekete színben kapható nagyrobogó várható hazai ára még nem nyilvános.