Játékszer milliárdosoknak

2012.11.26. 16:37

A válság a luxuspiacot nem érintette: gazdagabbak lettek, akik eddig is azok voltak, így szívesen áldoznak technikai csemegékre. Az olasz Vyrus is rájuk alapozza üzleti modelljét, sikerrel: a méregdrága motorkerékpárokat gyártó manufaktúra szebbnél szebb gépeket gyárt, amelyek amellett, hogy döbbenetes technikai csemegék, még a versenypályán is helytállnak.

A Vyrus 984 C3 2V is agykormányzásos. A technokrata futómű egy kevéske vázhoz kapcsolódik, amelybe teherviselő elemként szerelték be a 992 köbcentis Ducati DesmoDue léghűtéses kéthengerest.

A létező modelljükre alapozott Ultimate Edition mindösssze 144 kiló: az előnyös mérlegelésért a számos nemesfém alkatrész felel, de jelentős tömeget spóroltak meg az olyan finomságokkal is, mint a karbon féktárcsa.

Csúcstechnikájú Öhlins TTX futómű, magnézium motorburkolatok, és szénszálas idomocskák teszik igazán egzotikussá a Vyrust, amelyhez a gyártó komplett pályaelektronikát és számítógépes adatrögzítőt biztosít. Az ár még ismeretlen, de biztos, hogy nagyon, nagyon, nagyon, nagyon magas.