Rövid, erős és szépséges

2013.03.08. 06:51

Ha V2-es pályamotorról beszélünk, legtöbben a Ducatira gondolnak. Nem csoda; a jellemzően piros olasz szépségek évtizedek óta a versenyek aranyat fialó csodái. Most azonban koncentráljunk a spanyolokra: a Bott Power egy olyan gép, amire vágyhatunk.

David Sánchez tervezőt már emlegettük a múlt héten - Morlaco 1000 egy másik, fejlesztés alatt álló sportmotor. Az XR1 esetében azonban már majdnem véget ért a munka: a pályán készült videó bizonyítja, hogy a gép elkészült.

A léghűtéses kéthengeres amerikai eredetű, alapját egy Harley-Davidson Sportster adja, amelyet Erik Buell tuningolt. Az izmosított blokkot azonban Európában is kezelésbe vették: az 1200-es ereje 110 lóerő. A Bott természetesen nem akar superbike-ok ellenfele lenni. A street tracker külsejű XR1 rövid kanyargós pályákra vagy murvás oválokra való - Sánchez ígérete szerint hamarosan utcai változat is készül majd a stramm V2-esből.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.