Az Audi motort tervez

2013.03.27. 08:28

Az Audi motoripari fejlődése úgy látszik, nem állt meg a legendás olasz motorgyár, a Ducati átvetele után. A Volkswagen luxusmárkája egy érdekes tanulmányt mutatott be: meglepő módon a négy karika egy motorkerékpáron köszön vissza, amit két francia designer faragott, Thibault és Marc Devauze. Az agyagmodell elkészítésében egy másik francia, Clement Couyreur segített nekik.

A végeredmény tetszetős, ám a távoli jövőbe mutat. A vonalak egy keskeny motorra utalnak, ami a naked és sportmotorok törvényen kívüli házasságából jöhetett létre. Alacsony kormány, az áramvonalasan kialakított villaszár, hegyes farrész és a kifinomult hátsó lengőkar jellemzi. Az elejét a kúpos, ledes lámpa és a modernizált paralelogramma első futóműbe szerelt központi rugóstag teszi futurisztikussá. A könnyűfém felnik a Ducati jelenlegi formavilágát tükrözik.

Az áramvonalas formán fel sem tűnik a kipufogó hiánya. Az Audi Ultra matrica biztossá teszi, hogy ez egy olyan tanulmány, melybe az összes modern Audi fejlesztést igyekeznek belepakolni. Ez nem azt jelenti, hogy az Audi motorkerékpár gyártáson töri a fejét, vagy szélesítené a palettáját - nagy valószínűséggel a motort későbbikeben viszont láthatjuk majd esetleg Ducati logóval is, de a koncepció jellegéből adódóan bármi előfordulhat. Lehet, hogy valaki az Audi E-Tron-ja mellé egy ingolstadti elektromos motort is parkolhat majd pár év múlva?