Új Motul olajok motorosoknak

2013.04.03. 17:00

A Motul megújította motorkerékpáros kenőanyag választékát. A high-tech termékeiről ismert francia nagyvállalat legújabb fejlesztései között olyan négy- és kétüteműekhez való termékeket kínál, melyek kielégítik a világszerte elfogadott motorkerékpár-ipari API és JASO normák követelményeit.

A Motul évtizedeken keresztül folyamatosan növelte motorkerékpár-kenőanyagai teljesítményszintjét saját, egyedi észter alapú Core-technológiája továbbfejlesztésével. Ez a gondosan összeválogatott természetes észterek és csúcsminőségű szintetikus alapolajok optimális kombinációja, állításuk szerint „innovatív adalékcsomaggal” kiegészítve.

A versenysport céljait kielégítő különleges motorkerékpár kenőanyagokat fejlesztettek Factory Line márkanév alatt, melyek nagyobb motorteljesítmény, nagyobb forgatónyomaték elérését teszik lehetővé. Közleményük szerint az új 300V Factory Line Road Racing 1,3%-kal növeli a motorteljesítményt, míg az Off Road változat 2,5%-kal képes túlszárnyalni a korábbi termékeknél mért motornyomaték értékeket.

A MOTUL két másik kritikus fejlesztési területre is koncentrált: a sebességváltóra és a nedves tengelykapcsolóra. Az új 300V kivételes tulajdonságokra képes a túlterhelt sebességváltók védelme érdekében, míg a tengelykapcsoló súrlódási tulajdonságait az élettartam és a kapcsolási érzet javítása érdekében optimalizálták, mind a gyorsasági motorsport, mind pedig a terepsport igényeit szem előtt tartva.

Az általános négyütemű motorolajok is élvezik a friss fejlesztések eredményeit, kielégítve a JASO MA2 standard támasztotta előírásokat, melyek a leghatékonyabb súrlódási tulajdonságokat követelnek meg. Az új 7100 fullszintetikus négyütemű választék három új viszkozitás kategóriával kiegészülve (5W40, 10W50 és 15W50) héttagúra bővült, a BMW, a KTM, az Aprilia és az MV Agusta legfrissebb elvárásaira reagálva. Az 5100 technoszintetikus négyütemű kenőanyagok vegyi formulája szintén változott, de maradt a négy viszkozitás kategória: 10W30, 10W40, 10W50 és 15W50.