Rivális vagy koppintás?

2013.07.11. 09:05

Tesztelés közben kapták lencsevégre a Triumph két készülő gépét. A brit gyártó a cruiserek piacából harapna ki magának egy nagyobb darabot – a két új modell a Harley-Davidsonokkal mutat komoly hasonlóságot, de a fejlesztés két, igen távoli fázisában vannak. Egyikük akár még idén a Road King riválisa lehet, a másiknál viszont csak az álcázás az Electra Glide-szerű kinézet funkciója.

A klasszikus Road King riválisának szánt Triumph-ot közelebbről megnézve láthatjuk, hogy itt is megvan az egy nagy és a két kiegészítő fényszóró – az irányjelzők a kicsik alatt helyezkednek el. A Harley-hoz hasonlóan magas a szélvédő, illetve a lábtartó lemez és a bőr oldaltáskák is az amerikai márkát idézik – igaz, utóbbiak már a Triumph kínálatában sem számítanak újdonságnak. A Thunderbird 19 colos alufelnijei helyett itt 17-es, küllős kerekeket kapunk – ez, valamint a sárvédők is a Harley-ra emlékeztetnek.

A Road King-stílusú gépbe a Thunderbird Stormból ismert, 97 lóerős, 1699 köbcentis sorkettes kerül majd. A motort az idei év legvégén, vagy 2014 elején mutathatják be – kíváncsian várjuk, hogy a lefotózott prototípushoz képest mennyit változtatnak, és mennyire marad meg a Harley-val való hasonlóság.

A Triumph másik készülő újdonsága jóval későbbre várható – akár több év is eltelhet a két motor bemutatása között. Ennek megfelelően az Electra Glide-rivális formaterve sincs még kész – a tesztelés során ezért a Harley-Davidson alkatrészeit használják, melyek a Triumph soros kéthengeres blokkját rejtik. Itt is érdekes kérdés, hogy mennyire maradnak majd közel a britek az amerikai rivális formavilágához.