Mit rejteget a Yamaha?

2013.10.29. 12:58

A Yamaha idén egyszer már előrukkolt a The Dark Side of Japan (Japán sötét oldala) szlogennel. Először egy húrokból épített szobrot mutattak a nagyközönségnek, majd megérkezett legújabb csupasz gépük, az MT-09. Most újra leporolták a fenti mottót, de a meglepetéssel a jövő heti, milánói EICMA motorkiállításig még várnak.

Az első teaser-videóban az érkező motort nem villantják meg, helyette egy tetőtől talpig beöltözött motorost láthatunk, motoralkatrészekből összeállított zenélő szerkezettel. Először Brahms Bölcsődalának dallamát halljuk, amely aztán átcsap elektronikus zenébe. Ezzel a marketingszöveggel a Yamaha azt próbálja üzenni, hogy az alvó motorosok számára itt az ébredés ideje.

A videóhoz mellékelt rövid leírásból csupán annyit tudunk meg, hogy egy agilis csupasz gép érkezik majd, provokatív külsővel. Ebből, és a Japán sötét oldala szlogenből arra következtethetünk, hogy az MT-sorozatot bővítik majd, melyet jelenleg három típus alkot: az MT-09 (850 köbcentis sorhármas), az MT-03 (660 köbcentis egyhengeres) és az MT-01 (1670 köbcentis V2-es). Ezek között nem lehet olyan párhuzamot felállítani, amelyből egyértelműen következne, hogy az új modell milyen blokkot kap, az első pletykák szerint két lehetőség valószínű: az egyik szerint egy 675 köbcenti körüli háromhengeressel mehetnek neki a Triumph Street Triple-nek, míg a másik alapján a Honda CB 500 F kaphat egy kéthengeres riválist.

A bemutatóra mindenesetre nem kell már sokat várni, a november 4-én kezdődő milánói motorszalonon kiállítja meztelen újdonságát a japán motorgyártó.