A Doktor ráhúz két évet

2014.07.04. 10:13

Valentino Rossi kétségtelenül a motorsportok egyik legismertebb és legelismertebb figurája. Kilenc világbajnoki címe már önmagában is megsüvegelendő teljesítmény, de ha arról van szó, veszíteni is sportemberhez méltón tud.

Persze a maga 35 évével egyáltalán nem tartozik a mezőny fiataljai közé, így időről időre visszatérő téma vele kapcsolatban a visszavonulás, és hogy vajon hol folytatja, ha a MotoGP-ből kiszáll. A pályafutása befejezéséről szóló pletykákat a 2011-2012 közötti ducatis időszaka csak felerősítette, akkor ugyanis kevésbé ütőképes motorral egy hetedik, majd egy hatodik helyre futotta tőle az összetettben.

2013-ra visszaszerződött a Yamahához, idén pedig újra izgalmas csatákat vív az élbolyban. Ha a jelenlegi MotoGP-mezőny talán legnagyobb tehetségét, a címvédő Marc Márquezt nem is mindig tudja megszorongatni, a hondás Pedrosával holtversenyben így is a második helyen áll a világbajnoki pontvadászatban. Ha pedig rajta múlik, ennél lejjebb a következő két esztendőben sem adja, ugyanis 2016-ig hosszabbított szerződést a Yamahával.

Csapattársa minden bizonnyal Jorge Lorenzo marad. Vele ugyan tovább tarthatnak a tárgyalások, mint a Doktor becenevet viselő olasszal, de ha váltani szeretne, a Hondánál aligha akad üres hely, a Ducati pedig jelenleg nem alkalmas arra, hogy a világbajnoki címért küzdjenek a nyergében.