Erősebb lesz a csúcs-Yamaha

2014.07.24. 10:18

Akár ebben az évben bemutathatja szuperportmotorja, az R1 felfrissített változatát a Yamaha. A japán gyártóhoz közel álló források szerint a jelenlegi modellnél jóval erősebb gépet kaphatunk, ugyanakkor számos korábbi találgatás megdőlni látszik.

A legfrissebb hírek szerint ugyanis nem váltanak háromhengeres blokkra, helyette megtartják az aktuális R1 sornégyesét. Igaz, azon több módosítást is elvégeznek, és két különböző teljesítményszinttel dobják majd piacra. Az erősebbik állítólag 230 lovas lesz, ami jelentős különbség a jelenlegi 182 lóerőhöz képest. Emellett a futóművet és a kipörgésgátlót is átdolgozzák.

A hírek szerint azonban nemcsak az egyliteres R1 újul meg még az idei év vége előtt. A gyáriak ugyanis a hatszázas R6-oson is dolgoznak. A két megújuló Yamahát várhatóan a két nagy őszi motorszalon valamelyikén, a kölni Intermoton vagy a milánói EICMA-n leplezik le.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.