2014.08.02. 14:58

A Harley-Davidson egyelőre még kivár a 2015-ös modellév teljes kínálatának bemutatásával, azonban egy újdonságot már nem akartak sokáig takargatni. Éppen ezért hivatalosan is bemutatták a Road Glide Specialt.

Az amerikai gyártó formatervezői jó érzékkel nyúltak a fejidomhoz, és tulajdonképpen egy cápaorrú Harley-t készítettek. Igaz, a Road Glide Special többi alkatrésze nem tartogat formai bravúrokat, különlegességeket. A vagány fejidomba ledes ikerfényszórót faragtak. Első ránézésre kevésbé látványos változás, de új vázat is terveztek a motornak, mely a Harley 103 köbinches, azaz 1690 köbcentis V2-es blokkja köré épült.

A Road Glide Speciallal egyébként a túrázókat célozzák meg elsősorban. Az új fejidom és a szélvédő a szélcsatornás tesztek alapján jó szélvédelmet biztosít a motorosnak. Az információs és szórakoztató rendszert érintőképernyővel és navigációval szerelték fel, a csomagoknak pedig két nagy oldaldoboz biztosít helyet.

Az amerikaiak modellpalettájára visszatérő Road Glide Special részletes műszaki adatai egyelőre nem ismertek, de a teljes 2015-ös kínálat bemutatásakor, várhatóan néhány héten belül minden részletet felfednek majd.