Őszre erősít a Piaggio

2014.09.26. 13:01

Már csak néhány napot kell várni a kölni Intermot motorkiállításig, amely szeptember 30-án, a sajtónappal nyitja meg kapuit. A motorgyártók számos újdonsággal készülnek a németországi szalonra, most éppen a Piaggio-csoport mutatta meg két gépét, amelyet a nagyközönség először ezen a kiállításon láthat majd élőben.

Az egyik érkező az Aprilia Caponord 1200 még inkább túrázóknak szánt változata, a Rally. Ezt elöl 19, hátul 17 colos kerekekkel szerelték, de az idomokat védő bukócsövet és nagy oldaldobozokat is kapott. Elektronikai csomagja továbbra is kiemelkedő: ride-by-wire gázmarkolat, kipörgés- és blokkolásgátló és félaktív futómű is jár hozzá. Szintén a hosszabb utak komfortját növeli a magas szélvédő és a 24 literes üzemanyagtank is.

A Caponord 1200 Rally jövő januárban kerülhet majd az európai kereskedésekbe. Azt egyelőre nem tudni, a többi piacra mikor érkezhet meg, ahogyan a túraenduró árát sem hozta még nyilvánosságra a gyártó.

A másik olyan újdonság, amelyet a kölni szalonon állítanak ki, a Moto Guzzi V7 II. Itt a kissé felfrissített formán kívül újdonságot jelent a módosított áttételezésű hatgangos váltó és az újratervezett kuplung is. A V7 sorozat kipörgésgátlót és kétcsatornás ABS-t is kapott: a blokkolásgátló külön figyeli az első és hátsó kereket, és ott avatkozik be, ahol arra szükség van.

A 90 fokos hengerszögű V2-es blokkot egy centiméterrel lejjebb engedték, mint az elődnél, míg a motor teljes magassága 2,5 centivel csökkent. A Guzzinál azt mondják, az új elrendezés miatt a magasabb motorosok is kényelmesebben ülhetnek a V7-esen, de a korábbinál komfortosabban utazhatnak az alacsonyabb vezetők is.

A V7 II idén novembertől lesz kapható Európában, méghozzá három változatban. A fotókon látható Stone mellett Special és egyszemélyes nyereggel, sportos futóművel és alacsonyabb kormánnyal felszerelt Racer szerepel majd a kínálatban.