Che Guevara forogna a sírjában

2014.12.22. 15:33

A latin-amerikai forradalmár ikon, Che Guevara legkisebb fia motorostúra-szervezésbe fogott, és némileg visszás módon próbálja meglovagolni apja legendás útját.
Ernesto "Che" Guevara 1952-ben kelt útra legjobb barátjával egy 500-as Norton nyergében, hogy bejárják Dél-Amerikát, ám út közben rácsodálkozott a kontinensen uralkodó hatalmas egyenlőtlenségekre, ami nagy lökést adott marxista nézeteinek. (Ezt dolgozza fel egyébként A motoros naplója c. film)

Az ifjabb Ernesto Gueavara, a La Poderosa Tours tulajdonosa és ötletgazdája. Eléggé imperialistának tűnik
Az ifjabb Ernesto Gueavara, a La Poderosa Tours tulajdonosa és ötletgazdája. Eléggé imperialistának tűnik
Fotó: La Poderosa Tours

Az egykori forradalmár persze forogna a sírjában, ha tudná, milyen üzleti vállalkozáshoz használják fel a nevét, ugyanis aki befizet a La Poderosa Tours (la poderosa azt jelenti, hogy erős, erőteljes, ez volt a neve Guevara Nortonjának) programjára potom 3000 dollárért, azaz nagyjából 750 ezer forintért, az mindent kap, ami ellen egykor fellázadt Latin-Amerika.

Santa Clara látképe
Santa Clara látképe
Fotó: ugr.es


Az alap hatnapos programban benne van a Harley-Davidsonok bérlése (Street Glide vagy Dyna Wide Glide választható), és olyan programok, mint úszás delfinekkel, látogatás Santa Clarába, vagy Che Guevara egykori havannai bázisára. Az urizálás kimaxolását viszont a majdnem kétszer ennyibe kerülő, kilenc napos túra jelenti. Függetlenül attól, hogy melyik opciót választják, kizárólag ötcsillagos szállodákban szállnak meg a résztvevő imperialisták, akiknek a tekintélyes részvételi díj mellé még a repjegyeket is külön meg kell venniük.