A Yamaha már készíti a következő MT-t

2015.03.19. 10:30

A Yamaha már javában dolgozik az MT-család következő darabján, az YZF-R25 sportmotor naked változatán. A recept hasonló ahhoz, ahogyan az MT-125 is készült: levetkőztetik a sportmotort, kap egy karakteres első lámpát és egy széles, streetfighter stílusú kormányt, és már rajtolhat is.

A hírek szerint egyelőre csak az indiai és a dél-kelet ázsiai piacokra szánják az új modellüket, ahol amúgy is kapható lesz az YZF-R25 is – a japán gyártó úgy látja, hogy európába inkább az YZF-R3 lesz versenyképes, de annak a lecsupaszított kiviteléről még nem érkezett információ.

Az MT-25 egyébként jó koncenpciónak ígérkezi, soros kéthengeres blokkja körülbelül 30-35 lóerőt ad majd le, amihez 22-25 Nm nyomaték társul, illetve ehhez jön még a jó minőségű fékrendszer és futómű – ezek alapján reális konkurense lehet a KTM 200 Duke-nak.

Friss hír:

Az európai piacra is készít új MT-t a Yamaha, mégpedig az YZF-R3 alapjaira. A 321 köbcentis soros kéthengeres motorral szerelt modellt nemsokára leleplezik, bár a neve még nem dőlt el: az MT-03-at már az 660 köbcentis egyhengeres modellel ellőtték, így talán MT-32 vagy MT-320-ra számíthatunk.