2015.03.27. 06:37

A tavaszias idő beköszöntével sokan már elő is kapták a garázs mélyéről motorjukat, mások pedig talán a tél nagy részét is végignyomták a nyeregben. A szezonra mindenesetre illik rendesen felkészíteni a gépet, és ilyenkor a motoros is könnyebben elcsábul egy-egy vonzó ajánlatra. A Shox új katalógusa is menetrendszerűen érkezik ilyenkor, ahogy azt már megszokhattuk, egészen jó cuccokkal.

Az üvegszál-kompozit héjszerkezettel ellátott AGV K5 bukósisak IVS szellőzőrendszerével melegebb időben is kellemes viselet. Dry-Lex bélése kivehető és mosható, az orrvédőt és bogárhálót pedig szintén könnyen kikaphatjuk és visszarakhatjuk szükség esetén. Az XQRS plexirögzítés könnyű cserét biztosít. Az integrált napszemüveg pedig szintén hozzájárul a biztonságosabb közlekedéshez. A sisak ára 113 900 forint, bizonyos színekben azonban akár 97 900 forintért is hazavihető.

A kánikulai napokat nemcsak jól szellőző sisakkal tehetjük elviselhetőbbé. A Macna Dry Cooling Vest hűtőmellény vízzel tölthető, így elvezeti a test hőjét. A membrános szerkezetű anyagon keresztül folyamatos a párolgás, ezzel hűti és szárazon is tartja a motoros testét. Mindössze arra van szükség, hogy háromnaponta fél liter csapvízzel töltsük fel. Ára 41 900 forint.

Mellénnyel persze nemcsak a forróság, hanem a hideg ellen is védekezhetünk. Ehhez a Macna másik terméke, a Hot Vest nyújt segítséget, amely bizonyos textilkabátokba illeszthető. Akkumulátorról akár nyolc órán keresztül melegíti a felsőtestet, hőmérséklete több fokozatban állítható. A mellény 35 900 forintért kapható.

Évszaktól függetlenül is kulcsfontosságú a látni és látszani alapelv betartása. Mivel a motor jóval kisebb felületet jelent, mint egy autó, így fontos, hogy ne csak a lámpákkal, hanem ruházatunkkal is törekedjünk a minél jobb észlelhetőségre. Ezt a törekvést könnyíti meg a Macna Jura Night Eye dzseki, amelyet elöl és kétoldalt laminált fényvisszaverő betétekkel láttak el, a háton pedig tépőzáras előkészítés található LED-es világításhoz. A négyévszakos textildzseki víz- és szélálló, thermobélése kivehető. A könyök- és vállprotektorokat igény szerint szintén eltávolíthatjuk, a gerincvédőt pedig a kialakított protektorzsebbe helyezhetjük. Ára 114 900 forint.

A friss Shox-katalógus letölthető erre a linkre kattintva.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.