Nyolcórás versenyen tér vissza a világbajnok

2015.03.31. 09:13

Az ausztrál Casey Stoner két világbajnoki címet nyert MotoGP-pályafutása során. Először 2007-ben Ducatival, majd 2011-ben Hondával végzett a pontvadászat élén. 2012-ben azonban némi meglepetésre, mindössze 27 évesen intett búcsút a királykategóriának, és felhagyott a versenyzéssel. Igaz, kicsivel később kipróbálta magát hazája V8 Supercars autóverseny-sorozatában is, ahol a középmezőnyhöz tartozott, de egyetlen szezon után a távozás mellett döntött.

Hosszú távon azonban egészen egyértelműen nem bír meglenni a hasonló kihívások nélkül: visszatérését a Honda Racing Corporation jelentette be. Stoner a Musashi RT HARC-PRO csapatot erősíti majd az idei, suzukai nyolcórás futamon, július végén. Csapattársa lesz a Superbike-vb-n szereplő holland Michael van der Marknak, illetve a HRC gyári tesztpilótájának, Takumi Takahashinak.

A Honda egyébként egyeduralkodónak számít ezen a versenyen, az elmúlt öt évben nem találtak legyőzőre. Tavaly és tavalyelőtt van der Mark és Takahashi már tagja volt a csapatnak, Stoner a brit Leon Haslam helyét veszi át a trióban. A verseny rangját jól mutatja, hogy az évek során olyan MotoGP-menők szereztek aranyérmet, mint Colin Edwards, Carlos Checa, Alex Barros, vagy éppen az idei évadot nagyszerűen kezdő Valentino Rossi.