Kicsi, olcsó – BMW?

2015.05.21. 12:15

Nem titok, hogy a BMW az indiai TVS partnereként kisköbcentis egyhengeres motorkerékpáron dolgozik. Az egyelőre K03 belső kódnevet viselő gép elsősorban az ázsiai országokban lehet népszerű. 250-300 köbcenti körüli hengerűrtartalmával azt a szegmenst célozza meg, amely Indiában igazán keresett.

A 2013-ban megkötött együttműködés értelmében a fejlesztés nagy részét a BMW Motorrad szakemberei végzik Németországban, azonban a gyártás már a TVS indiai üzemében történhet. Ez a lépés is azt mutatja, hogy a világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legnagyobb motorpiacából – az indiaiból – próbál nagyobb szeletet kiharapni magának a bajor gyártó.

Az előzetes várakozások szerint a TVS Draken tanulmányra fog nagyon hasonlítani a kisköbcentis BMW, igaz, a kémfotók tanúsága szerint egyelőre óvatoskodnak, nehogy idő előtt lelepleződjön az újdonság. A bemutatót minden bizonnyal már idén ősszel, valamelyik nagy motorkiállításon megtartják.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.