Szivároghat a benzin a KTM Super Duke-ból

2015.07.16. 08:23

Visszahívást rendeltek el a KTM 1290 Super Duke R-re. Először a kanadai és az ausztrál piacon észlelték a problémát, ezt követően azonban minden országra kiterjesztették az akciót. A motorkerékpár tankjának egyik túlfolyó csöve ugyanis eltörhet, így szivárogni kezdhet a benzin.

A kanadai és ausztrál vizsgálatok szerint ettől tűzveszélyessé válhat a motor, és akár nyílt láng jelenléte nélkül is kigyulladhat. A visszahívás a 2014-es modelleket érinti. A márkaszervizek ennek során ellenőrzik az üzemanyagrendszert, és – természetesen díjmentesen – kijavítják a hibát.

A hírek szerint eddig sem balesetet, sem pedig személyi sérülést nem okozott a meghibásodás. Az érintetteket a gyártó értesíti majd a visszahívás tényéről, és a javítás tervezett idejéről, azonban az illetékes márkaszerviznél alvázszám alapján a tulajdonosok is érdeklődhetnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.