Tudta, hogy a motoros tudás átvihető más területekre is?

2015.07.30. 13:46

A Luc1 Motorsport a francia szupermotó-bajnokság egyik legerősebb csapata, folyamatosan húzzák be a győzelmeket, a 450-es mezőnyben zúzó Sylvain Bidart pedig évek óta szállítja a bajnoki címet. Marketingben is jók, elég penge tempójú filmeket készítenek, amiket mindenki szépre nyitott lélek szívesen bámul. Elég mondjuk ezt megnézni, hogy egyértelmű legyen, a supermoto nem a puhányok sportja.

Legújabb filmjükhöz még egy A kategóriás szereplőt is lőttek, egy igazi világsztárt. Nem, nem színészt, hanem Dani Pedrosát, a Honda MotoGP pilótáját. Pedrosa mostanában nincs csúcsformában, csúnya sérülések vetették vissza teljesítményét, de ettől még nem lett rossz versenyző, csak a lépés nem jött ki neki. Meg hát hogyan is lehetne valaki rossz versenyző, aki kétszeres világbajnoka a 250-es kategóriának?

A videó egyébként pillekönnyű szórakozás, amiből azért átjön, hogy aki jó motorversenyző, az egy bevásárló kocsival is csodálatos időket tud menni - Pedrosa szupermotós tudása is egészen mesteri, még a műfaj császárának számító Bidart mellett sincs az ég világon semmi szégyenkeznivalója.


Pedrosa egyébként az elmúlt években igen sok támadást kapott, talán csak egykori csapattársa, Casey Stoner volt nála ellentmondásosabb figura a MotoGP elmúlt tíz évében - kritizálták azzal, hogy tehetségtelen, megkapta, hogy nincs stílusa, hogy hamar elfárad, hogy nincs meg benne egy királykategóriás cím esélye sem, ennek ellenére a HRC csapatának stabil tagja, aki a legmeglepőbb pillanatokban képes dobogóra állni. Ja, és öt nyelven beszél folyékonyan.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.