Kémfotón a túra-Triumph

2015.08.03. 10:05

A nagy túramotorok mezőnyében szinte öldöklő a küzdelem a neves gyártók között, egymást érik az újdonságok. Elég csak a kategória királyának számító BMW R 1200 GS-re, vagy éppen a KTM Adventure modelljeire gondolni. Sőt, a Honda is beszállt a maga módján, bár a puszta számokat tekintve az új Africa Twin kicsit kilóg a sorból.

Nem tétlenkedik ezért a Triumph sem. A Tiger 800-asokat már korábban felfrissítették, a sor pedig az Explorerre került. Az már korábban kiderült, hogy gazdagon felextrázzák 1215 köbcentis túragépüket, most pedig már a kémfotósok is lekapták a tesztelés alatt álló motorkerékpárt.

A brit gyártó egyébként megkérdezte a tulajdonosokat és potenciális vevőket is, hogy milyen újításokat, extrákat szeretnének látni az új Tiger Exploreren. A válaszadók többsége a félaktív futóműre, a kanyarodás függvényében is beavatkozó blokkolás- és kipörgésgátlóra, valamint a kanyarkövető fényszóróra voksolt. Így hát a jelek szerint ezeket a területeket célozta meg a Triumph.

Ami a futóművet illeti, úgy tűnik, Kayabáról WP-re váltottak, így nem kizárt, hogy a KTM-éhez nagyon hasonló alkatrészeket építenek majd be ők is. Emellett pedig a Nissin fékeket is Brembóra cserélték – ez világosan látszik a kémfotókon. Mindezzel együtt pedig vélhetően a Bosch blokkolásgátlós megoldásait is felhasználják.

A külsőt tekintve minden bizonnyal csak kisebb változásokra számíthatunk a Tiger Exploreren. Bár hivatalos megerősítés még nem volt, de a pletykák szerint a 2017-es modellévre készülnek a frissítéssel. Igaz, ez nem zárja ki azt, hogy valamilyen formában akár már az idén őszi motorkiállítások egyikére elvigyék az újdonságokkal felvértezett gépet.