Soha nem látszódott még ilyen jól a Royal Enfield túraendurója

2015.08.08. 11:15

Végre egy olyan fotó került fel az internetre a Royal Enfield készülő túraendurójáról, amelyen minden eddiginél jobban látható, milyen is lesz a márka évtizedek óta legfontosabbnak számító modellje.

Ahogy arra számítani is lehetett, sem formatervben, sem pedig technikai megoldásokban nem próbálnak – nyilván nem is tudnának – versenyre kelni a BMW-vel, a KTM-mel vagy éppen a Hondával. Bár a Himalayan első ránézésre inkább egy megkímélt használt motorkerékpárnak tűnik, jobban megnézve azért egyszerűségében egészen kívánatos.

A 410 köbcentis, léghűtéses egyhengerestől minden bizonnyal nem fog leesni az állunk, de azért a mindennapos nyúzáshoz megfelel majd. A hátsó futóműben azonban újításnak számít a monoshock rugóstag alkalmazása. Az is látszik, hogy elöl-hátul tárcsafékes a gép, de a tárcsák átmérőjéről egyelőre nincs információ.

Indiában nagyjából egymillió forintnak megfelelő összegért lesz majd kapható a Himalayan. Mivel a vállalat ügyvezetője nemrég a márka globális piacra vonatkozó terveiről beszélt, egyáltalán nem kizárt, hogy Európába is hoznak belőle. Az öreg kontinensen viszont minden bizonnyal drágább lenne a túraenduró.