Amerikában terjeszkedik a Royal Enfield

2015.08.19. 09:42

Első, teljesen saját tulajdonú külföldi leányvállalatát hozza létre a Royal Enfield. A brit eredetű, de ma már inkább indiaiként ismert márka vezetői úgy döntöttek, az Egyesült Államokban terjeszkednek.

A Royal Enfield North America központja Milwaukee lesz – ami ugye a Harley-Davidson otthona már több mint egy évszázada. Helyi gyártást persze nem terveznek, azonban forgalmazást, szerviztevékenységeket és finanszírozást igen. Ettől a döntéstől persze nagy előrelépést is remélnek.

Eddig két partneren keresztül forgalmazták motorkerékpárjaikat Észak-Amerikában. Az USA-ban a Classic Motorworks, míg Kanadában az Origin Motorcycles volt segítségükre. Most azonban nemcsak Milwaukee-ban nyitnának kereskedést, a következő másfél évben további nagyvárosokban is megpróbálnak gyökeret ereszteni.

Rod Copes, az észak-amerikai részleg vezetője azt mondja, a kontinensen már nem a motorok teljesítménye a vásárlók elsődleges szempontja. Sokkal inkább könnyen és olcsón fenntartható, egyszerű gépeket keresnek, ebben pedig a Royal Enfield verhetetlen. Tavaly egyébként 300 ezer motorkerékpárt gyártottak összesen. Az idei év végéig 450 ezres célt tűztek ki maguk elé.