2015.09.08. 10:41

Különleges motorkerékpár-emelő elkészítésére gyűjti a forrásokat a Phoenix Racing Stands. Szerkezetük látszólag csupán egy sima keret, közelebbről megnézve azonban láthatjuk, hogy annál azért jóval több.

Egyrészt lehetővé teszi, hogy a rögzített motorkerékpár elejét és hátulját külön-külön vagy éppen egyszerre emeljük fel. Így lényegében csak egyszer kell a motort az állványra erősíteni, és el tudjuk végezni az első és hátsó futómű szervizét. Emellett pedig a kerekein gurítható is az emelő, hogy a szétszedett motor könnyebben mozgatható legyen a műhelyen belül.

A gyártó persze mindenkinek ajánlja a készülő terméket. A motorosoknak azért, mert így a kerekeket, fékeket, sőt a láncot érintő szervizt is könnyebben végezhetik el. A szerelőknek azért, mert amíg alkatrészre várnak egy munkához, addig is könnyen mozgathatják a műhelyben a szétszedett motort. A kereskedőknek pedig azért, mert a kiállított gépek rendezgetésében segíthet.

A projekt jelenleg a Kickstarter nevű, közösségi finanszírozást elősegítő weboldalon is fent van. A gyártás beindításához a megálmodóknak 35 ezer dollárra lenne szükségük (mintegy tízmillió forint), ebből több mint 12 ezer már össze is gyűlt.