Ha valami kifújja egy ezres sportmotor orrát, akkor ez lesz az

2015.09.21. 16:57

Sokak számára a MotoGP csúcspontja az 500-as kétüteműek korszaka volt. Ha a keveréket égető őrületesen vad bringák vissza nem is térnek, de egyre többször bukkannak fel hírek, hogy azért egy nosztalgiahullám erejéig azért jó lenne villantani valamit. Hallottunk például pletykákat, hogy a Honda készülne valami hasonlóval. Most viszont már nem csak szóbeszéd, hanem egy konkrét ígéret érkezett, még ha nem is valamelyik nagy márkától.

A vadállat visszatér, ígéri a szlogen
A vadállat visszatér, ígéri a szlogen

A versenysport egyik megkerülhetetlen cége, a Suter dobta be a kavicsot a 2T olaj tócsába, az előzetesnek kiadott sziluett alatt a szeptember 29-i dátum szerepel, mint a leleplezés időpontja.

Az előzetes hírek szerint egy 500 köbcentis V4-es kétütemű blokk áll az újdonság középpontjában, ami 180-200 lóerős teljesítményével az ezres négyüteműek ligájában mozogna, ha nem 130 kiló alatti önsúly társulna hozzá - így viszont a jéghideg verejtékkel öntözött gyilkos rettenetek közé sorolja a tudomány.

A váz és az idomzat a rövid életű Suter-Ilmor koprodukciót idézi, de ha lesz motor, aminél nagyjából teljesen mindegy a külső, akkor ez az. Amint megtudunk valamit, jelentkezünk.