Ismét egy gusztusos olasz sportmotor, 45349. rész

2015.09.22. 10:53 Módosítva: 2015.09.22. 10:53

Nemrég még csak pletyka volt, ma már hír, az MV Agusta leleplezte az F3 675 RC-t és az F3 800 RC-t. Ahogyan az F4 RC esetében is, a két betű a Reparto Corse rövidítése, ami szó szerinti fordításban versenyrészleget jelent, ám míg az F4-nél ehhez komoly tuning, méregdrága versenytechnika és különleges anyagok társultak, addig az az F3 RC-nél igazából csak fényezésről és egy kis csupaszításról beszélhetünk.

A versenyhangulatot a visszapillantók, a rendszámtáblatartó, az oldaltámasz és az irányjelzők adják, mármint ezeknek a nélkülözhetősége, hiszen minden, versenypályán felesleges kiegészítő villámgyorsan leszerelhető róla. A nyereg is együléses, utaslábtartó sincs - ez elvégre egy versenyreplika, tehát ilyen huncutságoknak nincs helye, vagy legalábbis feláras extrák, amik csak összekuszálják a célszerűségről szóló külsőt.

Az MV Agustának egyébként nem is áll rosszul a versenypálya, hiszen a Supersport világbajnokságon (a Superbike világbajnokság egyik kategóriája, a rommá reszelt hatszázasok mezőnye) összetettben igen jól szerepelnek a gyári pilótái, Jules Cluzel a harmadik, Lorenzo Zanetti pedig a negyedik helyen áll, és még reális esélyük van javítani a pozíciójukon.

Pontos műszaki részleteket még nem közöltek az MV 675 RC-ről, ahogyan árat sem, ezekkel meg kell várni a milánói motorkiállítást, az EICMA-t.