270 lóerőt tud a KTM RC16

2016.01.05. 16:48

A KTM MotoGP projektje jól halad, gőzerővel fejlesztik a versenymotort, és tesztpilótáktól is túlnyomóan pozitív visszajelzések érkeznek. És most már a bemutatkozás időpontja is megvan: augusztus 14-én, az osztrák GP-n állnak vele majd először élesben rajthoz.

A cég vezérigazgatója, Stefan Pierer szerint a fejlesztés a terveknek megfelelően halad, és az eredmények bizakodásra adnak okot - pedig pár évvel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy a királykategóriában való indulás soha nem térülne meg. Azóta változott a világ, a KTM már a legnagyobb európai motorgyártó, ráadásul eladási rekorddal zárta az évet. 

A KTM RC16 versenymotor augusztusban a Red Bull Ringen fog debütálni, és az osztrák cég a hazai pályán rendezett versenyre már le is foglalt 10 ezer helyet a rajongóinak. Ezen kívül már benyújtotta a cég a kérelmét, hogy a 2016-os szezon zárófutamán, Valenciában is rajthoz állhassanak.

Pierer elmondta, tévesek azok a hírek, miszerint erőhiánnyal küszködne a blokkjuk - állítólag a Suzuki versenymotorja is ettől szenved - bevallása szerint már most megvan a 270 lóerő, és a végleges gép akár még erősebb is lehet.

A tervek szerint egyből a legjobb tízben szeretnének végezni.