Megmenekül a Marzocchi

2016.01.06. 15:31

A Marzocchinál több mint hat évtizednyi működés után ütötték fel a fejüket a viharfelhők. A futóműalkatrészeiről ismert gyártónál tavaly áprilisban kezdtek megoldás után kutatni, mivel anyagilag nehéz helyzetbe kerültek. Augusztusra még a korábbi halvány esély is eltűnni látszott.

Most azonban úgy tűnik, megérkezett a megmentő: a Zola Pedrosa-i VRM, tehát egy szintén olasz autóipari vállalat tett vételi ajánlatot a jelenlegi tulajdonos Tennecónak. A VRM-ről annyit érdemes tudni, hogy többek között a BMW-t, a Ducatit és az MV Agustát is partnereik között tudhatják, és különféle, precíziósan megmunkált fémalkatrészeket szállítanak nekik.

Azt egyelőre nem tudni, pontosan mennyit is fizethetnek a nagy bajban lévő Marzocchiért a Tennecónak. Továbbá az sem teljesen tisztázott, hogy milyen terveik vannak a márkával. A legvalószínűbb az, hogy a pénzügyek stabilizálásával tovább működtetik a Marzocchit. Így a korábbi partnereknek sem kell új futómű-beszállító után nézniük, és a nagynevű vállalat is talpon maradhat.

Ez persze szavakban egyszerűen hangzik, a legnehezebb azonban kétségkívüli az anyagi helyzet rendezése lesz. Azt követően pedig egy egyre inkább összetett és sokszereplős piacon kell helytállnia az újraszerveződő Marzocchinak.