Dakar stílusú Africa Twin tanulmányt tervez a Honda

2016.03.16. 16:14

A hétvégén az Osaka Motorcycle Show-n leplezik le az Africa Twin Adventure Sports Conceptet, amivel azt mutatják be, hogyan lehet még világjáróbbá tenni a CRF1000L Africa Twint.

Honda Africa Twin
Honda Africa Twin

Akár benne is lehet a pakliban, hogy a BMW R 1200 GS és GS Adventure vagy a KTM 1190 és 1190 Adventure R párosokhoz hasonlóan az Africa Twinből is készül egy keményebb, terepesebb változat, de az a helyzet, hogy a CRF1000L már így is kimondottan offroad orientált modell - vagyis ez a forgatókönyv nem igazán valószínű.

Másik elképzelés, hogy a CRF250 Rally tanulmányhoz hasonlóan ez is csak optikai tuningot kap majd, amivel a dakaros CRF450 Rally-hoz teszik hasonlóvá. Erre nem azért van szükség, mert a Honda tényleg egy rali-replika CRF1000-et szeretne piacra dobni, hanem hogy legyen némi hírverés a standjuk körül, ugyanis egy új szériamodell bemutatását is tervezik.

Honda CRF250 Rally Concept
Honda CRF250 Rally Concept

Az pedig nem más lesz, mint a tavaly beharangozott CRF250 Rally kész változata, ami műszakilag megegyezik a CRF250L-lel, külsejében viszont a 450-es ralimotort idézi.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.