Motorokat lopott, másfél évet ülhet a rendőr

2016.03.16. 09:37

Mintegy hatmillió forint értékben lopott el járműveket a londoni Metropolitan Police egyik rendőre. A férfi a hatóságok által lefoglalt, vagy korábban eltulajdonított gépeket lovasította meg. Ezek között öt motorkerékpárt, három biciklit és egy BMW személyautót.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A 36 esztendős David Robinson őrmester a cél érdekében attól sem riadt vissza, hogy rendőrségi iratokat manipuláljon. Így a kiszemelt jármű nem került vissza jogos tulajdonosához, helyette ő vitte el. Volt olyan gép, amelyet sikerült egy kereskedésnek lepasszolni, míg több másikat idegen névre jegyeztetett be.

Robinson munkásságát kollégái leplezték le, ezt követően a férfi bíróság elé került. Védője elmondta, a férfi tettei inkább egy elkeseredett embert mutatnak, nem pedig egy komoly bűnözőt. Az őrmester ugyanis elvált feleségétől, a gyermekük felügyeletéért küzdöttek, ő pedig így próbált plusz jövedelemhez jutni.

A tévútra lépő rendőrrel szemben nemcsak lopás, hanem csalás és szolgálatban elkövetett kötelességszegés miatt is eljárás indult. Tettével a vád szerint ráadásul a rendőrség megítélését is rontotta. 18 hónapot tölthet majd börtönben.