Tűzveszély miatt hív vissza a Triumph

2016.04.25. 14:42

Alig mutatták be a Triumph új retró modelljeit, máris beütött a ménkű, és szinte azonnal egy visszahívási akciót hirdetett az angol gyártó. A T120 és a Street Twin modelleknél az üzemanyag-szivattyúhoz vezető kábelköteget kell cserélni - azoknak ugyanis rossz a szigetelése, és emiatt elképzelhető olyan szerencsétlen együttállás, ami során a motor kigyulladhat.

Erre egyébként tényszerűen nézve elég kicsi az esély, eleve szükséges hozzá, hogy az üzemanyag-szivattyú szivárogjon, kell még egy kis zárlat és rengeteg balszerencse. Viszont elméletileg megtörténhet, a Triumph pedig nem kockáztatja meg a sunnyogást.

A hibát egyébként a kábelköteget (vagy legalábbis az üzemanyag szivattyúhoz vezető kábelrészt) gyártó beszállító jelezte. Az érintett tulajdonosokat a gyártó értesíti, és ha a bevizsgált motornál hibásnak találják az adott kábelszakaszt, ingyen cserélik. Összesen 48 motor érintett.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.