Hatalmasat mentett a motoros

2016.04.26. 08:58

Ha hirtelen manőverezésről, egy-egy váratlan forgalmi helyzet kezeléséről van szó, nagy általánosságban kijelenthetjük, motorkerékpáron nagyobb felkészültségre van szükség az életben maradáshoz, mint autóban. Már csak azért is, mert egy túlzottan hirtelen mozdulat szinte biztos bukással jár, és nincs körülöttünk a kaszni, hogy megvédjen.

A fenti videóban látható motorosnál teljesen rendben voltak az idegek, hidegvérrel sikerült nagyot mentenie. De hogy miért is nagy ez a mentés? Hiszen éppen időben észlelhette az előtte történt ütközést. Ez igaz, de az autópályán azért volt tempó, és nem lett volna okos döntés egyszerűen belekapaszkodni a fékekbe.

A sisakkamera felvételéből jól látszik, hogy nem pánikolva váltott sávot a motoros. Ahogy kell, hátra is néz, hiszen nem lenne sokkal előrébb, ha az előtte történt balesetet kikerüli, közben pedig előidéz egy másikat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.