Két új retró Triumph szivárgott ki

2016.05.04. 14:13

Az Egyesült Államok környezetvédelmi hatóságokhoz benyújtott iratokból tudni, hogy a Triumph két új 900 köbcentis, 55 lóerős, vízhűtéses, soros kéthengeres motoron dolgozik - vagyis a Street Twin műszaki alapjaira húznának fel újabb modelleket.

A Triumph aktuális vintage kínálata
A Triumph aktuális vintage kínálata

Már az sem titok, hogy mik lesznek ezek az újdonságok: az egyik a Bonneville T100, ami a már bemutatott, 1200 köbcentis Bonneville T120 kistestvére lenne - de olyan szinten, hogy első ránézésre csak a fékből lehetne rájönni, hogy pontosan melyik modell áll előttünk. A 900-ast elöl csak egyetlen tárcsa fogja lassítani.

A másik újdonságot a Street Cupnak keresztelik, és ez már nagyobb fejtörő, hiszen ilyen néven még nem volt Triumph modell. Valószínűleg ez egy belépő szintű café racer lesz, a Thruxton és a Thruxton R kistestvére.

A két kiszivárgott újdonság mellett egy harmadikra is lehet számítani, mégpedig egy 900-as Scramblerre. Annak az érkezéséről viszont nincs pontos adat, annyit tudni, hogy Amerikában legkorábban 2018-ban kezdik forgalmazni, így addig ott marad a régi, léghűtéses, 865 köbcentis változat.

Európában lehet, hogy már jövőre megjelenik az új Scrambler, ugyanis a régi nem felel meg az Euro4-es szabályozásnak, illetve ABS-szel sem rendelkezik, pedig az is elvárás lesz a 125 köbcentinél nagyobb modelleknél. Így két opció maradt: vagy sikerül kibulizni egy felmentést a szabályok alól az utolsó szériára hivatkozva, vagy nálunk egy évvel korábban érkezik a modellváltás, mint a tengerentúlon.