Tűzlabdává változott a Ducati Panigale R

2016.06.01. 17:54

A hétvégén a Donington Parkban járt a Superbike világbajnokság, ahol ismét a Kawasaki remekelt, Sykes volt a legjobb, mindkét futamot megnyerte. Ám az ő győzelménél is látványosabb volt, ahogyan Chaz Davis Ducatija tűzgolyóvá változott a második szabadedzésen.

Egy eddig ismeretlen műszaki hiba miatt kapott lángra Davies alatt a Panigale R, ő pedig a hibát észlelve lehúzódott a pálya szélére, és leugrott az addigra lángokban álló motorról. A Ducati porrá égett, amivel az edzés és a finomhangolás is ment a levesbe.

Davies sérülés nélkül úszta meg az esetet, elég nagy szerencséje volt, hogy időben megérezte a feneke alól felcsapó lángokat. A verseny első futamán nem volt szerencsés, a kilencedik körben kiesett, a második menetben viszont a harmadik helyen végzett, jelenleg az összesítésben is a harmadik helyen áll a kawasakis Rea és Sykes mögött.

Davies motorjának kigyulladása nagyon emlékeztet arra, amikor 2003-ban Colin Edwards hagyta el rendkívül gyorsan a fedélzetet. Edwards Apriliája a sachsenringi MotoGP futamon gyulladt ki olyan 200 km/h-s tempónál, amikor leesett a tanksapkája.