Leleplezték a Ducati SuperSport S-t

2016.07.04. 12:56

A World Ducati Weeken mutatták be Ducati SupersSport S-t - és ezzel az olasz gyártó közel tíz év kihagyás után ismét visszatér a sport-túra vonalhoz. Az újdonság 2017-től lesz megvásárolható, és ez a mostani sem volt igazán premier, csak amolyan zártkörű megtekintés - érdemi információk alig-alig derültek ki a típusról.

A SuperSport S-t ugyanaz a 937 köbcentis Testastretta 11° blokk hajtja, mint a Hypermotard 939-et, a vagyis a SuperSport teljesítménye is 113 lóerő körül alakul, nyomatéka pedig nagyságrendileg 90-98 Nm lesz.

A váz viszont Monster 1200-on alapul, ahogyan a kipufogó megoldása is a naked bike-ot másolja - egyszerűen azért, mert ez a blokk ezzel a csővel felel meg az Euro4-es előírásoknak. Bár a motor vonalai a Panigaléra emlékeztetnek, részleteiben ott van a Multistrada is, például a szélvédő egészen olyannak tűnik, mint amilyen az olasz túraenduró egy kézzel is állítható plexije.

Az elcsípett képen valószínűleg egy S változat látható, Öhlins futóművel és Brembo fékekkel. Árat egyelőre nehéz tippelni hozzá, becslések szerint 4,5-5 millió forint közötti összegről fog indulni a típus.