Stoner: "Rossi még lehet világbajnok"

2016.07.11. 15:50 Módosítva: 2016.07.14. 14:20

A Ducati összes versenyzője - gyáriak és nem gyáriak egyaránt - egyet értenek abban, hogy az év legértékesebb igazolása Casey Stoner volt. Az ex-GP bajnokot mint tesztpilótát és márka-nagykövetet szerződtette az olasz gyártó.

Stoner és Rossi 2008-ban
Stoner és Rossi 2008-ban

Stoner marketingértéke máig jelentős, de a Ducatinál a tapasztalataira is számítanak, az ő útmutatásait is figyelembe véve próbálják a versenyzőiket a dobogó tetejére tolni - nem kisebb a cél, mint 2017-ben megnyerni a MotoGP-t.

Erre jövőre elég jó esélyeik lesznek, hiszen mióta Gigi Dall'Igna újratervezte a Ducati Desmosedici GP15-öt, ismét ütőképes motorral állnak rajthoz. Ehhez jön még jövőre egy sztárigazolás, hiszen 2015 világbajnoka, Jorge Lorenzo a Ducatihoz szegődik.

Stoner úgy fogalmazott, hogy tudja, Lorenzo mit keres egy motorban, mire van szüksége, és ő pedig készen áll arra, hogy segítsen egy neki megfelelő versenygép kifejlesztésében - talán ezért is ragaszkodott ahhoz, hogy Cristian Gabarini legyen Lorenzo csapatfőnöke.

Stoner és Gabarini együtt kaparták ki 2007-ben a világbajnoki címet, így nem volt nehéz meggyőzni az olaszokat, hogy vegyék be őt is a csapatba. Gabarini nyugodt és racionális ember hírében áll, így elméletileg ideális munkatárs lehet a sokszor indulatos Lorenzo mellett.

Stoner emellett elárulta, szerinte Rossi még lehet idén világbajnok - bár az olasz pilóta idén már három versenyt is pont nélkül zárt, még játékban van a győzelemért:

"Rossi még nem túl öreg ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot. Vannak emberek, akik 40 fölött nyernek maratont. Van egy jó csapata, és ő egy igazi bajnok alkat. Ki kell várni, hogy mi történik a szezon végéig, biztos vagyok benne, hogy valódiak az esélyei a 10. világbajnoki címére".