Durván eldobta Guy Martin

2016.09.22. 12:48

Ami Valerie Thompsonnak nemrég sikerült, az Guy Martinnak most nem jött össze. Azt már korábban megírtuk, hogy az edzések biztatóan alakultak számára, de a pályafelügyelő javaslatára elhalasztották a bonneville-i csúcskísérletet. Az már a sors iróniája, hogy az új időpontban éppen a pálya állapota jelentette a sikertelenség okát.

Martin egy nedves foltra hajtott rá éppen, amikor a hátsó kerék elvesztette a tapadást. A motor fara kitört, és meg is volt a bukás. Arról nem szólnak a hírek, hogy pontosan mekkora tempónál dobta el a gépet a pilóta. Annyi viszont biztos, hogy legalább ő nem sérült meg.

Az ezer lóerős Triumph Rocket streamlinert ugyanakkor teljesen át kell vizsgálni, mielőtt újra nyugodt szívvel nyelezhetnék a sós síkságon. Ez pedig azt jelenti, hogy újra el kell napolni a rekordkísérletet. A jelenlegi legjobb eredmény egyébként 606 km/h - ez az, amit Martin túl szeretne szárnyalni.

A bukásról ő maga egyébként annyit mondott: ez is része a játéknak. Ha pedig könnyű lenne egy-egy ilyen rekordot megdönteni, akkor mindenki ezt csinálná. Most újra neki kell veselkedniük, és amint lehetőségük lesz rá, ezt meg is teszik.