Rászolgált a második R-re?

2016.10.07. 13:21

Egy R betű. Ezzel jelzik a Kawasakinál azokat a finomításokat, amelyeket elvégeztek a ZX-10R Ninján. A következő modellévtől ugyanis ZX-10RR néven fut tovább a modell. A bemutatót a kölni Intermot szalonon tartották.

A Ninja blokkját úgy dolgozták át a japánok, hogy a nagyobb igénybevételt is tartósan bírja. Módosítottak a hengerfejen, a forgattyúsházon és a vezérműtengelyeken is. Arról ugyanakkor nem szólnak a hírek, hogy a teljesítményt vagy a maximális nyomatékot feljebb tornászták volna. A gyorsváltó lefelé és felfelé is segíti a kapcsolást, és kérhetünk versenycsomagot is.

A kerekek szintén újak, a Marchesini műhelyéből származnak, ezeken Pirelli Diablo Supercorsa SP gumik feszülnek. A kanyarvadászatban nemcsak ezek, hanem a motorkerékpár mozgásait monitorozó IMU is segít. Szükség esetén kipörgésgátló, kanyar-ABS és rajtprogram is rendelkezésünkre áll.

Európának mindössze ötszáz darabot szánnak, méghozzá a Winter Test fantázianéven futó fekete-fehér színben, a márkára jellemző zöld csíkokkal.