Pedrosa csúnyán összecsukta magát

2016.10.14. 15:48

A hétvégén lesz a japán nagydíj, Dani Pedrosa viszont nem lesz ott a rajtrácson. A mai második szabadedzésen hatalmasat bukott, és eltörte a kulcscsontját - pályafutása során másodjára, legutóbb a világbajnoki címet bukta el emiatt.

A tizenegyes kanyarból kigyorsításkor elment a Honda RC213V feneke, aztán ahogyan megtapadt, Pedrosát katapultként dobta át a motor - akinek nincs meg, hogyan néz ki egy ilyen esés, keressen rá a highside crash szavakra.

Pedrosa a baleset után hazarepült Spanyolországba, ahol meg fogják műteni. A hétvégi futamot biztosan kihagyja, és valószínű, hogy az ausztrál és a maláj versenyen sem fog tudni még motorra ülni - ha szerencséje van, a szezonzárón már ott lehet Valenciában.

Ügyes srác ez a Pedrosa
Ügyes srác ez a Pedrosa

Még nem dőlt el, ki fogja helyettesíteni a spanyolt, a legvalószínűbbnek a Honda tesztpilótája, Hiroshi Aoyama tűnik, aki korábban már több alkalommal is beugrott Pedrosa helyére.

Pedrosa jelenleg a negyedik helyen áll a világbajnokságban, a japán pálya pedig kimondottan fekszik neki, tavaly például nyerni is tudott.