Elég veszett lesz a legújabb Duke

2016.11.09. 17:13

Megmutatta a Duke-széria legújabb tagját a KTM. A 790-es prototípust a Kiska dizájnstúdió tervezte, külön érdekessége pedig, hogy több alkatrésze – így a kipufogórendszer bizonyos elemei – háromdimenziós nyomtatással készültek. Kérdés persze, hogy ez a sorozatgyártásra is így maradhat-e.

A 790 Duke egy új fejlesztésű blokk köré épül. Az LC8c nevében a „c” a kompaktságra utal. Egy 800 köbcentis sorkettesről van szó, amely a jövőben egy teljes modellcsalád alapját adhatja. Ehhez egy gyorsváltót is kap az újdonság. A motorkerékpáron látható WP futómű kimondottan ehhez a géphez készült, egyelőre nem sorozatgyártású alkatrészek alkotják. Több különböző menetprogramot választhatunk, és testre szabható a kipörgésgátló is. Kapunk elektromos gázmarkolatot és IMU-t (tehetetlenségi mérőegységet) is.

A KTM várhatóan egy év múlva, a 2017-es EICMA-n mutatja be a 790 Duke sorozatgyártású változatát. Nem kizárt, hogy Husqvarna-logóval ellátott változat is készül majd belőle. A kereskedésekbe minden bizonnyal legkorábban 2018-ban érkezhet meg az osztrákok újdonsága.