Nem tudsz dönteni a stílusok között? Akkor ez a te géped!

2016.11.12. 11:16

Két új géppel bővítette a Scrambler-családot a Ducati. Ezek közül az egyiknek ráadásul sikerült elég kretén nevet választani: Ducati Scrambler Café Racernek keresztelték. Bár mindkét irányzat a retrót képviseli, mégiscsak két különböző stílusról van szó, ez pedig így egyben nem hangzik túl átgondoltan.

Ettől eltekintve egyébként egy egészen jó formájú retró motorkerékpárt kapunk, amelyben a Scramblerekből már jól ismert 803 köbcentis léghűtéses blokk kapott helyet, 75 lóerővel és 68 newtonméterrel. A tükrök a kormányvégekre kerültek, az ülés alatt pedig mindkét oldalon rajtszámtáblát találunk. A motoros előtt egy kerek műszer mutatja az okosságokat – ez mondjuk jobban nézne ki párban.

A másik újdonság a Scrambler Desert Sled, amely nagyobb hasmagassággal, emelt sárvédőkkel próbálja hangsúlyozni terepképességeit. Az elöl-hátul 200 milliméteres rugóúthoz új hátsó lengővillát terveztek, megerősítették a térhálós acélcsővázat, a kerékméret pedig elöl 19 colosra változott – hátul maradt a 17-es. A Café Racerhez hasonlóan a Desert Sledbe is a 803-as V2-es blokk került.

A két új Ducati márciusban kerülhet a szalonokba. Áraik nagyon közel lesznek majd egymáshoz, vélhetően mindkettőért 3-3,5 millió forintnak megfelelő összegeket kell majd kicsengetni.