Durván elharapózott a robogós bűnözés

2016.12.16. 13:49

A BBC kutatása megdöbbentő eredménnyel zárult, a robogós bűncselekmények száma 600 százalékkal - igen, jól olvasod, hatszáz százalékkal - nőttek, az elkövetők pedig jellemzően tizenévesek. A idén csak Londonban 7688 eset történt, jellemzően lopások és rablások, amik után a támadó - általában lopott - robogóval menekült. Ez napi 22 esetet.

gta 5

Ez a szám 2015-ben 4647 volt, 2014-ben pedig csak 1053, tehát ez az elmúlt évek legnagyobb slágere az alvilágban. A londoni rendőrség előre látta a trendet, és két éve elindították a Velence Műveletet, kimondottan a robogós lopások visszaszorítására, de a számokból jól látszik, totális kudarc lett a vége.

A robogós rablások leginkább Islington, Camden és Hackney kerületekben harapództak el, és a hatóságok egyelőre tehetetlenek. Ráadásul az elkövetők elég jól megtanulták használni a kiskapukat - a "még a bűnös emberélet is drágább mint egy ellopott táska" elvet követve például az angol rendőr nem üldözheti a sisak nélkül, motorral menekülőt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.