Alig ismerni fel ezt a Triumph Daytonát

2017.01.31. 14:16

A 3D nyomtatókat gyártó Zortrax egy Triumph Daytona 675-ön mutatta meg, milyen lehetőségek rejlenek a technológiában. A saját gépeikkel gyártottak új idomokat, szélvédőt, tankborítást, ülést és visszapillantókat a sportmotorra - az eredmény elég látványos lett - kellett pár percet nézegetni, mire leesett, hogy mi adta az alapot.

Először egy komplett 3D-s szkenneléssel bevitték számítógépbe a Triumph méreteit, így tudtak új elemeket tervezni hozzá, amit aztán ráküldtek a nyomtatókra. A kész elemeket utána polírozták, fényezték - az előkészületekkel együtt egy hónapig dolgoztak rajta.

Még távol van, hogy egy kiadós perecelés után bárki új idomokat printeljen otthon - ennek a legelső gátja, hogy a 3D nyomtatók még mindig elég drágák, a Zortrax alapabb modelljei is félmillióról indulnak, és akkor még nem beszéltünk a tervezéshez szükséges szakértelemről, illetve a nyomtatás után szükséges utómunkákról.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.