Törött kézzel is tisztességesen lenyomta a futamot

2017.04.18. 13:20

Brad Binder még tavaly novemberben törte el a karját egy nagy eséssel Valenciában - akkor Moto3-as világbajnok lett, idén a Moto2-ben megy a KTM csapatában. Akkor megműtötték, összerakták a karját, viszont csontokat pozicionáló lemez nem lett tökéletes, nem gyógyult megfelelően a karja.

Brad Binder Katarban
Brad Binder Katarban

Az argentin futamot a fájdalmai ellenére még végigmotorozta, de minden csak egyre rosszabb lett, ezért megvizsgálták ismét, és kiderült, hogy a rosszul illesztett lemez részben levált, és újra eltört a csont. Ennek ellenére a tizedik helyen ért célba, ami figyelemre méltó eredmény: nulláról épített versenymotorral, törött karral egy új kategóriában célba érni is nagy szó, nemhogy pontot szerezni.

A múlt héten Bindert újra megműtötték Barcelonában, sikerült helyre tenni a karját, de a gyógyulás miatt egy ideig nem versenyezhet. Az austini futamot biztosan kihagyja, sőt, valószínűleg még Jerezben sem állhat rajthoz, szóval legkorábban Le Mans-ban láthatjuk.

Még nem tudni, ki fogja helyettesíteni, a KTM tesztpilótája, Mika Kallio logikus választás lenne.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.